Dr. Darvas Endre (1925-2003)

Lánchíd füzetek 23. - Dr. Darvas Endre az Uvaterv hídtervező mérnöke (1925-2003)

Letöltés PDF-ben: Lánchíd füzetek 23. - Dr. Darvas Endre


Írta: Ehal Ilona Zsuzsanna, Dr. Darvas Endre felesége.

Az önálló életrajzi kötet a Lánchíd füzetek és a Műszaki alkotók - Magyar mérnökök sorozat közös kiadványa. Utóbbi sorozatban a sorszáma: 15.

Megismerhetjük a hídtervező mérnököt, aki olvasta a nemzetközi hidász irodalmat, folyóiratokat, s igyekezett a világban látott fejlesztési irányokat átültetni a hazai gyakorlatba. Munkái közül kiemelkedik méretét és hídtörténeti jelentőségét tekintve is az algyői vasúti Tisza-híd ártéri nyílásainak tervezése. Tervezés mellett megtaláljuk szakirodalmi munkáit is. Több tucat könyvrészét, szakcikkét, közöttük több idegen nyelvű írását a bibliográfia tartalmazza.

A kötet mintegy különlegessége, hogy egyszerre két kiadvány sorozat részeként készítettük el.Bővebb terjedelme miatt a Lánchíd füzetek sorozatba szerkeztett kötet egyúttal a Műszaki alkotók - Magyar mérnökök 15. füzete is. Ez az életrajzi sorozat 1995-ben indult Tóth László a kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény vezetőjének szerkesztésében. Azóta megjelent kötetek: Szikszay Gerő, Mentes Zoltán, Sávoly Pál, Zielinski Szilárd, Dr. Mihailich Győző, Apáthy Árpád, Feketeházy János, Lévárdy Imre, Berg Artúr, Dr. Gáll Imre, Dr. Koller Sándor, Dr. Kossalka János és Dr. Vásárhelyi Boldizsár. Az egyes füzetek elérhetőek a Letöltések fül alatt.

Szerkesztette: Hajós Bence

Kézirat lezárva: 2021. január 11.

Megjelent: 2021. február 5.
Terjedelem: 60 oldal


 

Hírlevél feliratkozás:
ok


Copyright © 2011 ELSŐ LÁNCHÍD - Mérnöki és Szolgáltató Bt - Minden jog fenntartva! Design & programozás: Arteries Studio